Kako odabrati školu stranih jezika za dijete

Kako odabrati školu stranih jezika za dijete

Prilikom upisa djeteta u školu stranih jezika mnogi se roditelji suoče s pitanjem odabira škole koja će najbolje odgovarati djetetu, no i njima samima. U današnje vrijeme ponuda škola i programa je sve veća, što mnogima dodatno otežava donošenje odluke. Kako biste sebi olakšali posao, a djeci priuštili ono što im je zaista potrebno, obratite pažnju na sljedeće elemente.

PROGRAM RADA
Upisujete li dijete na strani jezik koji već pohađa u redovnoj školi, obratite pažnju na sadržaj koji će se obrađivati te podudara li se isti s onime koji ima u školi. Škola stranih jezika trebala bi djetetu olakšati praćenje redovne nastave jezika, ali i pružiti dodatan izazov i još više znanja. Ako dijete još nije školske dobi ili upisujete jezik koji ne pohađa u redovnoj nastavi, važno je procijeniti hoće li nakon polaženja tečaja biti „naoružano“ s dovoljno znanja da prvi susret s jezikom u školi prođe bez muke. Provjerite kakve programe nudi škola i nude li se adekvatne razine uz koje će vaše dijete moći napredovati i istovremeno uživati u druženju – na stranom jeziku, naravno.

VRIJEME ODRŽAVANJA NASTAVE
Škola stranih jezika izborna je aktivnost pa je stoga važno da se ne preklapa s obaveznim i drugim slobodnim aktivnostima koje dijete ima kroz dan. Raspitajte se koji su mogući termini održavanja nastave kako biste izbjegli preklapanja u rasporedu.

TRAJANJE NASTAVNOG SATA
Nastava u školama stranih jezika nema jednako trajanje kao ona u redovnoj školi. Nastavni bi sat trebao trajati dovoljno dugo da se usvoji predviđeno, no ne i predugo kako ne bi bio zamoran. Važan aspekt je i kako je sat koncipiran, odnosno koje se aktivnosti odrađuju. Saznajte koliko obično traje sat prema dobi i razini vašeg djeteta te hoće li odgovarati njenom/njegovom karakteru.

BROJ POLAZNIKA
Prednost učenja u školi stranih jezika je svakako mali broj polaznika po grupi. Time se svakom djetetu omogućava da se izrazi, a učitelji imaju više prostora da svakom djetetu priđu i dodatno pojasne što je potrebno. Otkrijte koliki je očekivani broj polaznika koji će grupa vašeg djeteta imati.

LOKACIJA ŠKOLE
Živimo u užurbanim vremenima i svima nam je važno da obaveze možemo obavljati bez čekanja i nepotrebnog gubljenja vremena. Kod odabira škole stranih jezika stoga obratite pažnju i na to gdje se nalazi, može li dijete samo odlaziti na nastavu ili, ako je potreban prijevoz, imate li gdje ostaviti vozilo te možete li za vrijeme nastave „skoknuti“ u blizini nešto obaviti.

CIJENA TEČAJA
Uz sve do sad navedene kriterije jedan od važnijih je cijena tečaja. U učenje stranih jezika isplati se ulagati jer to je vještina koja se koristi kroz cijeli život i otvara mnoga vrata. Prije donošenja odluke saznajte što točno dobivate za svoj novac jer cijena nije uvijek mjerilo kvalitete. Također je korisno doznati na koje je načine moguće izvršavati plaćanje, kao što je npr. kroz mjesečne rate, ili slično.

PREPORUKE
Bilo da se radi o kavi s prijateljima ili pretraživanju internetskih stranica, preporuke i iskustva drugih mnogo znače pri donošenju odluka, pa tako i kad se radi o odabiru škole stranih jezika. Prioriteti se razlikuju od osobe do osobe, stoga za svako „Super!“ ili „Užas!“ zatražite dodatno objašnjenje kako biste mogli objektivno sagledati dobivena mišljenja te lakše donijeli odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *